Dags att arbeta

Imorgon, onsdag, åker jag hem till Sundsvall igen. Jag tar med mig lillebror upp, sällskap på tåget...
Han ska bo hos våra släktingar och det ska jag med. Det blir närmare mitt jobb då, så kan jag cykla ut. På torsdag börjar jag. Så får vi se hur det är.
Nu håller jag på att packa mina saker. Det gäller att få med allting när man far fram och tillbaka hela tiden...


Resten av sommaren blir jobb och kanske lite ledigt den sista veckan innan skolan börjar. Fast då har jag skolarbete som väntar istället.

Dagens Citat:
"Lyckliga människor räknar inte flyende minuter."
- Kinesiskt ordspråk -

Mot Skärgården

Fick jobbet!! Wohooo! Ska vara barnflicka i sommar, cooooolt....
Ska upp till Sundsvall igen efter midsommar, men innan jobbet börjar ska jag som sagt fira midsommar. Vi ska till Gryt, (nästan hela familjen) och vara med släkten. Bada i havet och klättra på klipporna. Jag längtar...


Vistelsen hemma har hittils varit bra. Har till och med lyckats börja träna (så får vi se hur länge det varar...)
Idag var jag hos Karin och Gustav. Karin bakade tårta och bullar medan Gustav och jag lekte, en bra kombination enligt mig. Bullarna blev goda, Karin är en hejare på att baka hon.

Dagens Citat:
"Den som frågar blir en idiot i fem minuter. Den som inte frågar förblir en idiot för alltid."
- Kinesiskt Ordspråk -

Tillbaka

Igår var jag i Stockholm på anställningsintervju. Det kändes bra så nu hoppas jag på det bästa. Det var halvtrist att åka tåg hela dagen. Ditvägen var väl okej för då fanns det AC i tåget, men på hemvägen var det nästan olidligt. Det var så varmt att man kunde svimma.

Idag hade jag tänkt börja packa inför hemresan på torsdag. Sedan tänkte jag ringa Johanna och hitta på någonting. Men först är det städning av lägenheten som gäller.

Bäst jag sätter igång så jag blir klar någon gång...

Dagens Citat:
"The only thing we have to fear is fear itself."
- Franklin D. Roosevelt -

Härlig helg i Bergafjärden

Det har varit kanon dagar både fredag, lördag och söndag. Jag var ute i Bergafjärden och hjälpte Barbro och Reine med lite av varje, lite målning och lite grävande.



Jag var nere på stranden och kände på vattnet. Det var jättevarmt! Helt otroligt. Jag badade i och för sig inte, men jag gick ner ända till knäna.
Resten av tiden bara njöt jag av solen och en bok.

Nu är jag i alla fall hemma i lägenheten igen. Imorgon ska jag upp tidigt och ta tåget till Stockholm. Så får vi se hur läget ser ut när jag kommer tillbaka...

Dagens Citat:
"Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man."
- Gammalt djungelordspråk -




Sommarlov!

"Sommarlov, solen lyser skönt. Sommarlov, gräset är så grönt. Himlen blå vill jag nå, när jag fångas utav vinden, sommarlov. Sköna sommarlov."

Idag hade vi vår opponering på uppsatserna, och vi fick godkänt! Direkt, utan revidering. Och det känns så bra! Men jag tycker synd om den grupp som vi opponerade på, för de var tvugna att göra om så mycket.

Så nu har jag SOMMARLOV (hehe Eric, nu är du avundsjuk va? Men du får komma och hälsa på när ditt lov har börjat...)
Imorn ska jag ut till Barbro och Reines sommarstuga och hjälpa till att måla. De ska bli skoj att göra något ute i värmen. Jag har packar ner kameran, den får man inte glömma när man ska vara vid havet. Det blir säkerligen härligt med tanke på det väder meteorologerna har lovat. Greate...


Dagens Citat:
"Bara en enda ros på ett evigt klänge, så är livet, trist varar länge, men underbart är kort - alldeles för kort."
- Povel Ramel -

Snart lov...

Känner mig så barnsligt glad idag... Det är väl sommarsolen som har gett sig på mitt sinne och gör att jag flamsar runt.

Idag har jag och Sara och Björn suttit och läst igenom den uppsats som vi ska opponera på under torsdagen. Det känns skönt att det snart är lov och det känns att sommaren har kommit.

Kortsummering av de senaste dagarna:
I lördags var jag på sextioårskalas då Barbro fyllde år. Det var trevligt och härligt väder hade vi också.

På söndagen gick jag, Sara, Evelina Carolina och Lisa en promenad runt Sidsjön. Vi såg små söta andungar. Tyvär hade ingen av oss kamera (och jag ska kalla mig bildjournalist... fy). Det var lika härligt väder hela dagen. Och solbränd och röd blev man såklart. Första solen är alltid farligast.

I går, måndag, gick jag, Sara och Björn ner till skolan för att dels lämna in vår uppsats dels för att hämta den uppsats vi skulle opponera på. När vi hämtat ut den gick vi ner på stan för att köpa oss lite sololja. Försent i och för sig men bättre sent än aldrig som man ju brukar säga...
I alla fall så satte vi oss i gröngräset med våra nyinköpta krämer, smörjde in oss väl och gick sedan igenom uppsatsen. Det var inte kul. Men som väl är det ju snart över.
Fick min tågbiljett så nu kommer jag hem också. Ska åka på torsdag nästa vecka. Sen tänkte jag väl pendla lite mellan Sundsvall och Mantorp för jag vill vara lite på båda ställen.

Idag, tisdag, träffades vi i "gänget" igen och fixade till det sista, kan man säga. Vi satt och solade idag också. Resten av dagen blir bara slappa och ta det lungt. På torsdag är sista skoldagen. Nice...

Nu ska jag ringa Emma, lillsyrran och se What's up. Jag har inte hört från henne sedan hon åkte till Italien så det är väl dags nu, tycker jag.

Dagens barnsliga Citat:
"Sök bortom det du ser."
- Rafiki i Lejonkunen 3 -

Dagens riktiga Citat:
"This is not the end. It´s not even the beginning of the end. But it´s, prehaps, the end of the beginning."
- Winston Churchill -

RSS 2.0