Sundsvall by dawn...

Var uppe i morse, eller i natt hur man nu ser det. Kunde inte sova så jag gick en promenad vid tretiden och tog lite bilder. Det är så fint när solen håller på att gå upp.

På ena sidan av Norra berget var himlen alldeles blå, grå och på andra röd.

Idag ska vi fortsätta skriva på våran härliga uppsats som aldrig verkar bli klar. Men jag hoppas att den blir det idag, så man kan slappna av en aning. Det känns som om det är så mycket mer än skolan man ska hinna med, men det finns aldrig någon tid.

Dagens Citat:
"The best way to predict your future is to create it!
."
- Abraham Lincoln -

I'm going crazy...

Helt galet alltså!!!

I'm going crazy... och det blir bara värre framåt natten.

Dagen har varit lång med uppsatsmöte och eget arbete, och nu kändes det som om jag ville ha lite spänning i vardagen. Och vad kan vara mer spännande än att göra sitt hår brandfarligt med massor av håspray och sedan plåta olika frisyrer, om man nu kan kalla det frisyr...
Detta kanske blir ett återkommande fenomen. Vem vet... Den som lever får se.

Snart är uppsatsen klar också (wohoo!!!).
Nu ska jag ner och duscha ur dagens hårspry så mina rena lakan inte blir träliga direkt.


Dagens Citat:
"The freaks come out at night"
-Supernatural-

En dag i livet...

Idag har varit en vanlig dag. Inget speciellt. Träffade Sara och Björn nere på stan för att ta bussen till City Gross. Innan dess hade Björn och Sara varit hos frisören, kolla in Björns blogg för att se hans "before" och "after".
Sedan tog vi som sagt bussen till CG för att shoppa loss. De har ju allt möjligt och jag tycker bättre och bättre om affären här i Sundsvall.
Sedan åkte vi bussen tillbaks till stan och gick hem till Sara för att laga mat och skriva uppsats. Maten blev lyckad och den var mycket god.
Trots att vi var trötta och sega efter maten lyckades vi faktiskt skriva en del. Och efter en stunds skrivande blev det galenskaparna och "Pål har köpt en badboll"...

Vid sex-tiden gav vi upp och gick hem var och en till sitt. Jag testade min nya Quick Chef och gjorde en frukt smoothie. De blev göragott! Hallon, banan, päron och så lite mjölk.

Dagens Citat:
"Tala sanning den består, sommar, vinter höst och vår. Den går ut i alla väder och bär alltid sommarkläder."
- Gunvald Larsson i Beck, Brandbilen som försvann -

Hemma igen

Åter i Sundsvall.

Det var häligt hemma i Mantorp, och träffa alla glada. Både familj och vänner. Allt var som vanligt. Och inga spöken i källaren den här gången.
Veckan hemma var bra. På torsdagen bara tog jag det lungt och ungicks med mina syskon. Sedan var jag och mamma och handlade till mi grillfest.
På fredagen var det grillfest. Då kom Karin, Anna, Elin, Camilla, Linnéa, Carl, Anders, Mattias, Nickals och Rickard. Det var jättekul att träffa allihop igen.

Här sitter vi hela gänget och har hur trevligt som helst.

På lördagen var min födelsedag. Tårta på sängen och sedan iväg till frissan.Nice!
På kvällen kom mormor och morfar, min faster och en av mina kusiner med sin man och barn. Då blev det grill igen. Det är härligt när man kan grilla varje dag, då vet man att det är sommar...


Mitt kusinbarn Linus tyckte verkligen om studsmattan

Nu ska man åter tillbaka till skolans slit och plugg. Men det ska väl gå det också.

Dagens Citat:
"Om givmildhet vore en varelse skulle den vara vackrast av alla."

I morgon bär det av...

Så var det tisdag igen och i morgon bär det av till Mantorp... Åtta timmar på en buss hela långa vägen. Härligt! Jag längtar redan.

Idag har jag packat klart min lilla väska, och allt fick faktiskt plats. Till och med hemligheten som Barbro just packade ner åt mig (det var inte bara till mig utan till mina systrar också).
Det verkar ändå vara något speciellt med att fylla 20. Alla verkar tycka det är en stor grej utom jag. Jag menar vad händer egentligen? Man blir ett år äldre, igen. Det händer ju varje år så varför fira så mycket just de jämna åren? Det är ju trevligt och så det är inte det, men jag bara undrar vem det var som kom på den lilla "traditionen"...
Och varför man firar folk extra mycket när man börjar bli gammal, en så där femtio eller sextio år. Då ska man ha ett superkalas. Trots det faktum att många faktiskt vill glömma bort sin ålder, eller i alla fall låtsas att de är fem-sex år yngre, ja till och med ett tiotal år yngre än de egentligen är. Hmm... Undra hur det kommer sig? Jaja, äldre blir man ju hela tiden och det kan man inte göra något åt. Var bara glad och le så går det nog bra.


Dages Citat:
"Today is the first day of the rest of your life"
-Charles Dederich-

Go, go uppsats...

Wohoo! Vi är så bäst!

Idag träffade jag Sara och Björn för att fortsätta på vår B-uppsats och det gick ju sååå bra! Nu har vi verkligen kommit igång. Äntligen.

Så imorn ska vi fortsätta, och det kommer gå så himla bra...


Igår var vi "lediga" från pluggandet. Jag och Sara drog iväg på stan och efter ett tag fick vi för oss att dra till Ikea till och med. Att gå på Ikea är det roligaste som finns (om man nu pratar om att gå i affärer såklart). Dom har allt på Ikea och så kan man prova allting. Vi hittade till exempel en jättehärlig soffa. Synd bara att man varken har plats eller råd...

Efter Ikea gick vi igenom resten av affärerna och sedan var det dags för fika. Sedan bar det av hemåt igen.

På kvällen såg vi ("samma gamla torra gäng igen", som Björn sa) på Eurovision och vi åt kakor (sockerkaka och chokladkaka) och chips. Det var fest det! The Ark lyckades ju inte så bra, men låten som vann var ju inte helt fel. Och som tur var är det kaka över, så gissa vad vi ska äta till fikat när vi pluggar imorn?


Idag har jag hunnit med att tvätta och packa min lilla resväska. För på onsdag ska jag ta bussen hem till familjen för att hälsa på. Det gäller att passa på medan inte alla är hemma så man får eget rum... Nä, då. Det är tråkigt att inte Emma är hemma så jag får träffa henne också. Men hon har det nog bra i Italien i alla fall, så hon klarar sig nog utan mitt sällskap några dagar och jag klara mig med att träffa resten av syskonskaran. Tonåringar är faktiskt väldigt jobbiga (*inget illa ment småsyskonen mina*). Och så kan jag ju sno Emmas rum så länge när hon ändå inte är hemma...

Nu ska jag se på teve ett tag innan jag susar. Imorn blir det ju till att gå upp tidigt igen.

Dagens Citat:
"See that attitude right there, that's why I always got the extra cookie."
-Supernatural-

Lördagen

Nu är det lördag igen. Tänk vad veckorna går fort. Snart är det ju sommar och sol och jobb, (om man hade haft något det vill säga). Men det gäller att ta det lugnt och inte gå händelserna i förväg.

Varenda lördagsmorgon börjar med en timme melodikryss. Så även den här morgonen, han e go den där Eldeman...

Och om en stund kommer pappa ringa och fråga hur det har gått och så hjälper vi varandra med det vi inte kan.

 

Nu ska jag fortsätta kryssa.

 

Dagens Citat:

"Levnadskonst i få ord: lev sunt och ta det lugnt."

-Carl O. Segerberg-

Städa, städa, städa...

Nu luktar det gott och fräscht i min lilla lägenhet. Den än nystädad, från golv till tak. Jag har dammat och fejat ett bra tag och sorterat tidningar till pappersinsamlingen, men nu får det vara nog. Man kan ju inte städa för mycket.

Resten av kvällen får bli teve-tittande med något gott till...

I morgon ska jag på stan, tänkte jag. Kanske ska jag köpa något till mina systrar som konfirmeras snart, eller också ska jag köpa någon grej till min kompis som tar studenten snart. Vi får se vad det blir. Lite mat ska man väl ha i alla fall.

Längtar till sommaren, på värmen och havet. Det ska bli skönt att bada igen.

image9
Den här bilden är tagen på Alnö när jag och ett par kompisar var där på picknick.
Längtar till fler såna varma dagar...

Dagens Citat:
"The only thing that makes me more nervous than a pissed off spirit is the pissed off spirit of a psycho killer" -Supernatural-

The world is crazy...

...trots att världen är helt galen så får vi leva med det och göra det bästa av situationen.

Att det skulle gå så trögt som det gick idag hade man inte kunnat tro när vi sammlades hos Sara imorse. Men nu när det har gått förbi lunch och efterätt kan man undra vad vi egentligen har gjort idag. Mest ingenting skulle jag tro.
Men maten var god, även om det inte ser ut så. Gissa vad det är...
Det var Björn som var vår personliga kock idag också. Köttfärsås med spagetti är hans specialitet... Fast det är klar, enligt Björn är allt hans speciallitet.
image8

Nu ska vi fortsätta jobba, så snart Sara pratat klart i telefon.


Home Sweet Home...

Hemma i lägenheten igen, efter en lång pluggdag. Men vi har i alla fall kommit en bit på väg. Wohoo! Eller "Greate", som Björn brukar säga...

image6
Vi var i skolan idag igen, och den här gången lyckades vi spara vårat arbete, vilket inte gick så bra igår...
Björn kollade igenom de bloggar vi granskar i vårat arbete och gick igenom alla kommentarer.
Sara och jag fixade kodschemat...

image7
Men efter ett tag var vi för trötta för att göra något alls... Det är bra att det finns soffor i skolan, hur skulle man annars orka med pluggdagarna?

Resten av kvällen blir väl soft, antar jag. Tänkte laga tacos och glo på teve.
En supertorsdag helt enkelt...

En vakna och så var den här dan förstörd...

En ny dag, en ny morgon. Och så är man ju knäpp som går upp alldeles för tidigt. Här har man alltså suttit i flera timmar och inte gjort någonting. Onödigt? Men solen skiner i alla fall.

När man tänker på hur fort tiden faktiskt går så blir man lite rädd. Hur kommer det sig att det går så fort, och hur kommer det sig att man inte hinner med allt man borde göra? Hmm? det måste undersökas.

På tal om att undersöka så ska jag, Sara och Björn fortsätta med vårt uppsatsskrivande idag. Undra hur det går. Det blev ju inte direkt några större framsteg igår om man säger så. Lite handledning vore inte helt fel faktiskt. Hoppas få en tid för handledning nu i veckan så vi kan komma igång ordentligt, det skulle kännas bra med tanke på hur kort tid vi faktiskt har kvar nu.

Jaja. Vi får se vad framtiden har att utvisa, om vi hinner eller inte. Det blir en senare fråga. Dagens fråga är om vi kommer göra något annat vettigt än att skratta idag?

 


Hellow alla glada!

Okej... hur börjar man nu då?
Att blogga är helt nytt för mig, så det här kan ta ett tag...
Håll till godo.

Just idag håller jag och ett par kompisar på att jobba med vår uppsats. Hittils har vi bara lyckats åstadkomma en blogg till mig, och nu har vi kommit till den punkt då Björn ska laga mat...

image5

Här har vi Sara, Björn och så jag...

image6

Och här har vi Björn som lagar mat. Nice...


Välkommen till min nya blogg!

Här är min nya blogg.

Välkomna alla glada att läsa...

RSS 2.0