En del av livet



"Livet är en gåta, en gåta utan svar.

Livet är en fråga, med svar som ingen har.

Livet är ett andetag, en andning så svag.
Livet är en lek, med en framtid så vag.

Livet gömmer hemligheter, har händelser på lut.
Livet har en sista vers, likt en sång som tar slut. "





Tillbaka efter lilljul

Har nu efter att ha varit hemma ett par dagar återvänt till Sundsvall. Hade föreläsning i dag och det var segt.
Jag och Frida och Björn åkte iväg till City Gross för att handla lite. Där hittade vi en chokladtomte som de hade döpt till Leif Hulten... Mysko att döpa en tomte till det tänkte vi och köpte var sin.



I helgen var det lilljul med släkten i Norröping. Vi käkade julmat och hade paketrace. Det var väldigt trevligt. Under paketracet lyckades jag få två ljus som jag har ställt fram för att pynta min lägenhet till nästa helg, då det faktiskt är första advent.





Dagens Citat:
"Bästa metoden att lyckas här i livet är att alltid gå på tårna. Andras tår."

- Aristoteles Onassis -

Om helgen

I dag ska Frida och Björn komma hem till mig och så ska vi göra en fotouppgift tillsammans. Sedan har vi planerat matlagning.

I helgen har det varit lungt.
Fredag morgon gick jag upp tidigt för att tvätta. Samtidigt passade jag på att baka lite. Senare på eftermiddagen gick jag hem till Linda uppe vid Sidsjön och fikade.
Lördag var städdag, och filmklubben dag. De visade en sovjetisk gamal film som hette Och tranorna flyga. Helt okej film. Senare på lördagen gick Björn och jag hem till Frida där det var partaj... Nä inte riktigt men massor av folk var det där i alla fall. Vi åt kräm, godis och såg på film. Det var trevligt.
Söndag gjorde jag mest ingenting alls och det var också skönt. Satt och redigerade bilder och softade helt enkelt.

Det var min helg det.

Dagens Citat:
" I evighetens perspektiv är ögonblicket som ett liv."
- Piet Hein-

Björns oanade kunskaper i KungFu

I går var det som sagt sista opponentdagen, vilket gick bra. Fick väl bra kritik på mitt bildspel antar jag.

Under en rast visade Björn sina oanade kunskaper för oss...



I dag är det en slapp och ledig dag. Hade tänkt att städa lite, handla lite och baka lite. Än har jag inte gjort något utav det men vadå, man har ju hela dagen på sig...


Dagens citat:
"Livet är det som händer medan du gör upp andra planer."

- John Lennon -

Sömnlösa nätter...

Har inte sovit ordentligt på flera nätter. Är trött så det sjunger om det men jag kan bara inte somna. Får väl fortsätta vara vaken tills jag faller i dvala =).

Sitter och tänker på en massa saker? Har du någonsin tittat på ett fotografi och sett en främling i bakgrunden? Antagligen. Har du någonsin funderat över på hur många bilder du finns med på i bakgrunden i okända människors album? Det lär ju vara ganska många. Skrämmande tanke.
En annan sak som jag har tänkt på är mina berättelser som jag håller på att skriva... Om jag skulle skriva en berättelse om mitt liv, en biografi, hur många sidor skulle den vara på? Hur långt har mitt liv varit hittils i sidantal?
Har många, många fler tankar i huvudet just nu men det spar vi till en annan gång... att tänka för mycket på en och samma dag ska tydligen inte vara bra.

Har i alla fall skrivit klart min analys nu och ska lämna in den i morn. Sista dagen för veckan i morn, torsdag, wohoo!! Opponering av våra bildprojekt. Får se hur det går...

Skönt med långhelg i alla fall. Det var länge sedan man var helt ledig.
Så Sara och jag har planerat att träna och ha mys lördag med kex och ost... Mums!


Kvällens låtutdrag:
"Show me what it's like, to be the last one standing. And teach me wrong from right and I'll show you what I can be. And say it for me, say it to me, and I'll leave this life behind me. Say it if it's worth savin' me"
- Nickelback, Savin' me -

Kvällens filmcitat:
"I miss conversations that don't start with "This killer truck...!" "
- Supernatural-

"Filosofisk kväll"


Varför skulle han gå in i det brinnande huset för att rädda ett liv som inte gick att rädda? Varför sprang hon så fort hon kunde när hon ändå visste att det var för sent? Varför tror vi på någon som svikit oss förut? Varför reser vi oss upp igen när vi kommer falla ännu en gång? Varför försöker vi gång på gång när vi ändå misslyckas?
Tron på något bättre får oss alltid att kämpa. Hur otroligt det än är måste vi tro och hoppas på något bättre för att inte själva gå under. Vi måste fortsätta, gå vidare hur tungt det än verkar. Vi måste våga hoppas, vi måste våga tro på något bättre för att orka ta den sorg som finns i världen. Vi måste tro på något bättre och vi måste våga försöka igen trots motgångar och sorger.

Tänk på det goda i det onda och minns de glada stunder för att få tron på något bättre åter. Tro på ett liv efter döden. Hoppas på något bättre efter detta.


Dagens Citat:
"Den som vill mycket är rikare än han tror."
- Camille Goemans -

Text, text, gud vad jag hatar att skriva ibland...

Det går framåt med mitt projekt... Snart är nog texten klar och förhoppningsvis (nästan ett måste) blir jag klar med min layout och mitt bildspel imorgon. Deadline är på måndag morgon så det är faktiskt på tiden att jag blir klar imorgon.

Min dag i korthet:
  • Vaknade, gick upp och käkade fil.
  • Lyssnade på melodikrysset.
  • Pratade med pappa i telefon (om krysset) och med mamma (om andra saker).
  • Städade min lägenhet, vilket gick ganska fort.
  • Satt och redigerade bilder försökte skriva artikel.
  • Käkade lunch, gulaschsoppa i dag igen. Jättegott!
  • Gick ner på stan och handlade flingor.
  • Var på "Filmstudio Sundsvall" som visade The World's Fastest Indian. En bra film enligt mig.
  • Traskade iväg till skolan och redigerade lite bilder.
  • Hemåt för att äta kvällsmat, tacos!!!
  • Såg på Svensson, Svensson.
  • Forsatte redigera och satte mig in i min jävla text, som nu antagligen inte blir mycket bättre.
Ja. Det var den dagen. Den flög förbi den med och snart är vi inne på söndag. Ska slipa lite mer text sen får vi väl ge upp för i dag...

Dagens Citat:
"It is not the critic who counts: not the man who points out how the strong man stumbles or where the doer of deeds could have done better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood, who strives valiantly, who errs and comes up short again and again, because there is no effort without error or shortcoming, but who knows the great enthusiasms, the great devotions, who spends himself for a worthy cause; who, at the best, knows, in the end, the triumph of high achievement, and who, at the worst, if he fails, at least he fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who knew neither victory nor defeat."
- Theodore Roosevelt -

The sad day

"Why even care when you can't do anything about it? Life sucks. And that's life..."

Satt här i min ensamhet och slängde en blick ut genom fönstret. Min stilla ensamhet löstes upp och spred en glad känsla. SNÖ!

image59

Jag vet att det kanske ser ut som regn. Men jag lovar, det är snö. Hade inte riktigt lust att gå ut i kylan så här dags, men i morgon kanske det blir snöbilder till frukost...

Så nu har i alla fall dagen gått och det känns ändå som om tiden stått still. Dagarna går så fort och man hinner inte göra allt man skulle vilja få gjort. Men ingenting kan bli perfekt. Det kan inte alltid bli som man vill. Eller rättare sagt: det blir nästan aldrig som man vill...


Nattens låtutdrag:
" Cuz' we lost it all. Nothing lasts forever I'm sorry I can't be Perfect. Now it's just too late, and we can't go back I'm sorry I can't be Perfect "
- Simple Plan, Perfect -

Matdags

Nu har Emma åkt hem igen. Vi hade roligt, kanske inte gjorde så mycket utan bara umgicks. Jag känner att jag nu ligger efter med alla skolarbeten, men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

Nu har jag tagit lunch, håller på att laga gulaschsoppa. Det ser smarrigt ut.
image56

I går kväll åt jag Elins specialstudentröra... Det var gott det, och enkelt. Bara steka allt man har hemma och så äta...


Nu är visst soppan klar, bäst att äta medan den är varm. Sen ska jag ner till skolan igen och jobba ett par timmar till. Så får vi se vad kvällen har att erbjuda. Det går väl alltid någon skräckfilm på teve...



Dagens Citat:
"A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject."
- Winston Churchill -

RSS 2.0