Nu drar vi till Stockholm...

Sitter och väntar på att Björn ska komma ner till mig för sedan ska vi ner på stan, köpa resegodis, hämta ut vår hyrbil och hämta upp Frida för att sedan bege oss till vårt avlånga lands huvudstad.

Vi ska på 24 timmar hinna med att åka ner till Stockholm, få oss en god nattsömn, ta tunnelbanan till kyrkan, träffa kungen, vara med på en invigning, ta tunnelbanan igen och sedan åka tillbaka hem igen föra tt lämna tillbaks hyrbilen. Vilket äventyr det kommer att bli.


Dagens citat:
"The biggest adventure you can ever take is to live the life of your dreams."
- Oprah Winfrey -

Björn bloggar som Elin

Hej. Det är jag som är Elin.

I dag har jag och Björn skrivit uppsats. Men det dröjde fram till efter lunch. Vi hade nämligen lite problem med att komma igång. Och med minnet. Förresten, visste ni att Melodie MC nämner Sidsjön i sin gamla 90-tals Dance-hit Dum Da Dum?

Det är så fint vid Sidsjön. Jag önskar att jag också bodde där. Björn bor där. Han är så smart.

Jo, och just det! Jag har köpt tights också. Då fick jag en godispåse. Jag tycker om godis. Björn tycker också om godis. Han ska nog få min godispåse. Han är smart.

Nej, nu måste jag pudra näsan. Vi ska ju på adventsfirande hos Sara ikväll. Tänk så festligt.

God afton.

Dagens låtutdrag:
"Now bring that beat back, bring that beat back
  The tom, tidi, tidi, tom Sidelake Drum pack"

- Melodie MC - Dum Da Dum -

Bara Ben

Bakom brödbutiken bodde basker Bosses båda bröder, bröderna basker. Brödernas båda brädade beundrarinnor brukade besviket begagna brödbutikens bullar. Bullarna bakade basker Bosses bas, bagar basse.
Basker Bosse bodde bredvid brödbutikens blå byggnad. Basker Bosses bröders brädade beundrarinnor bodde båda bortom bergen, besynnerligt billigt bredvid biff Bertils bastanta bacon bod.
Byxbeklädd blott baktill, beslöt basker Bosse besöka biff Bertils bacon bod. Bilen brummade bort bredvid belgiska bananbolagets blå byggnad, bort bortom B-lagets bisarra basarer, bort bortom brottarnas bökiga bryggor. Betongen brusade bredvid bilen.
Behärskat bromsade basker Bosse bakom bankbudets beigea buss. Bankbudet betraktade basker Bosse blygt, basker Bosse besvarade bankbudets blick. Bakom balkong brokaden beskådade båda beundrarinnorna besöket. Basker Bosse bar buttert bort bilen bakom biff Bertils bacon bod. Bland bilvraken bakom bacon boden brukade biff Bertil bygga billiga bidéer. Braket blev bedövande.
Bänd bort Bentleyn!! Bänd bort Bentleyn!! Brölade basker Bosse besatt. Bankbudet bajsade baken brun, båda beundrarinnorna bantade bort brösten, bagar basse bakade bredare bullar. Basker Bosse brottade bort bilvraken, böjde bak bidéerna, bankade biff Bertils brevlåda bucklig, bromsade bestört. Beskedet blottades bakom brevlådan.
Biff Bertil bortrest. Bankbudet blev buddist, båda beundrarinnorna började betala besynnerliga bankgiro blanketter beträffande betal-TVs bredare basutbud. Basker Bosses beklagliga belägenhet bekymrade blott bredvid boende Becks bortskämda bleka boxer.
                     - av Bengt Brunte Bonde Blad alias Claes Eriksson, Galenskaparna -

Ett B till mig!!!


Kvällens citat:
"There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle. "
- Albert Einstein -

Transkriptionernas dag

Att tjata om den här uppsatsen hela tiden är ganska tjatigt. Jag är urless på att ringa runt till folk och låta som en telefonförsäljare. I dag gjorde jag i alla fall de sista samtalen, så det var helt enkelt dags för transkriptioner. Jag lyckades komma undan med att göra en, men det räckte. Om det är så att ni sitter hemma i stugorna och tänker Aha, transkription verkar riktigt skoj, då skulle jag råda er till att inte tänka så. Det är urtråkigt och jobbigt. Man sitter där och lyssnar igenom intervjun och höjer och sänker volymen beroende på kraften i personernas röst så man inte ska gå runt och vara döv resten av veckan.
Sedan måste man lyssna på samma bit flera gånger för att man ska höra helt rätt ord, man ska höra rätt ordföjld eller så att ingenting annat går snett för då kan det uppstå osystematiska fel vilket i en uppsats kan innebära dålig reliabilitet och låg resultatvaliditet... eller nåt. Pust, stånk och stön.
I morgon måste vi ner till skolan och börja analysera materialet till alla enkäter också. Men de flesta enkäter är redan inmatande i programmet så nu gäller det bara att komma ihåg hur det var man fick fram all statistik på rätt sätt så ingen annan validitet eller reliabilitet blir dålig... eller nåt.
Och så har ju tentan kommit också... Tänk om jag fick underkänt och måste gör om! Ångest!!! Gäller helt enkelt att släpa sig in till Kärran i morgon, få tag på tentan, be till Gud och hoppas på det bästa...

Och om det nu är någon som tror att jag är ganska trött på det här C-uppsatsarbetet så har ni helt fel. Vi har ju knappt börjat så hur kan jag vara trött på det hela redan? Nej då, jag bara gillar att klaga lite...


Dagens citat:
"Education is what survives when what has been learned has been forgotten."
- B. F. Skinner -

Kort uppdatering

Efter en härlig start på denna vecka med tre dagars ringande till en stor del av alla webbredaktioner i Sverige har vi bara ett fåtal samtal kvar att göra. Uppsatsen går framåt med andra ord. Skönt. Tur att man är två som gör allting så det går lite fortare.

I går var jag med Björn och Sara på bio. Vi såg den nya Bond filmen som faktiskt inte var allt för dålig.

I dag fick jag för övrigt mina batterier, nu saknas bara laddaren så är jag snart en fulländad fotograf=)



Dagens Citat:
"The world is full of willing people, some willing to work, the rest willing to let them."
-  Robert Frost -

Utmaningen

Jag har blivit utmanad av Linda & Co, (http://endurosbrave.blogg.se).
De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar

1. Jag förstår inte riktigt vad den här utmaningen går ut på och jag känner inte sju personer som bloggar.
2. I dag ska jag till filmklubben och se en fransk film. Och jag som hatar franska filmer.
3. Jag önskar jag kunde hitta en billig batteriladdare till mitt batteri som är helt slut på kräm.
4. Jag krossade glas i diskon häromdagen. Därför var jag tvungen att köpa nya glas på IKEA.
5. När jag skulle till soprummet för att slänga glasskärvor så skar jag mig, på nyckeln.
6. Jag har en låtsas-dejt med Björns bror Lars. Vi ska ses på Globen den 12 december.
7. Jag har redan börjat planera julklappsinköp till nära och kära.

Jag utmanar:
Emma www.crazymummy.blogg.se
Maja www.lonelylintu.webblogg.se

Arbetet går framåt

I dag fyller min lillebror Eric år!!! Grattis önskar ALLA i Sundsvall!!!

Vi ringde till Eric för att gratta honom!

Världens bästa lillebror!

Vi har fortfarandae inte lyckats få någon handledning vad gäller vår uppsats. Men vi mejlade Björns mor och far i hopp om att de kan ge oss några råd. 
Arbetet  går trots rådande situation framåt. Bara några sidor kvar att skriva...


Dagens citat:
"Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't."
- Erica Jong -

Bortglömda i Njurunda

Björn och jag begav oss i morse för att våldgästa Frida ute i Njurunda. Vi förvarnade henne dock för att ta reda på vilken buss vi skulle ta för att komma rätt. Efter den första bussturen hade vi faktiskt lyckats komma rätt och vi stod ute i kylan och väntade på nästa taxibuss som vi ringt och förbokat två timmar tidigare. Tror ni att det kom någon skjuts? Svar: Nej. Vi fick allt ta och bege oss till Frida till fots istället.



Efter vad som kännes som en evighet kom vi fram till en mack och en liten servering där vi köpte oss en kexchoklad. Där fick vi reda på att det var ungefär en mil kvar. Pust, stånk och stööön!





Vi gick där på den inte allt för trafikerade vägen och försökte lifta med de få som var ute och körde. Alla bara åkte förbi och en del till och med skrattade! Efter ett tag kom vi på att skriva en liten skylt så att de visste vart vi skulle. Och vi fick napp! En snäll man med hund stannade och vi fick åka med de sista sju kilometrarna. Så var vi äntligen framme hos Frida efter en promenad på sex kilometer och någon timme ute i kylan...

Tack du vänliga själ som skjutsade oss!



Dagens citat:
"No act of kindness, no matter how small, is ever wasted."
- Aesop -

Elin & Björn bloggar om råttor

RÅTTINVASION I SUNDSVALL!!! När vi hörde nyheten blev vi förskräckta och googlade genast på det:

Sundsvall invaderat av råttor
Sundsvall har drabbats av den värsta råttinvasionen i modern tid. De finns överallt – i källare, på restauranger, i villor och på gator i innerstan. Förtvivlade husägare slår larm till Anticimex. Det kryllar av stora råttor som kan vara upp till 40 centimeter långa.
– Jag har inte varit med om något liknande under mina 28 år i branschen, säger Tommy Andersson vid Anticimex.
TT


Dagens Citat:
"Jag är orolig för Sidsjön"
- Björn Granat, boende i Fagerdal -

Äntligen fungerar det igen!

Ända sedan i morse när jag skulle lyssna på Melodikrysset har mitt Internet legat nere. Jag fick ta och lyssna via min klockradio istället för via webben... skandal!!!

Men nu funkar det igen och jag kan roa mig med att se på klipp på Youtube igen=)
Hittade mitt favoritklipp från Galenskaparnas Alla ska Bada (en föreställning som för övrigt nämndes på melodikrysset i morse...)



Har i dag varit på filmstudion och sett en kinesisk film, Sanxia haoren,som var fantastiskt bra, eller inte...
Rekomenderas att ses om man älskar långa, långsamma scener som inte säger någonting och om man tycker det är spännande att se hus förvandlas till rymdskepp och fara ut i rymden helt utan anledning.


Dagens Citat:
"Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana."
- Groucho Marx -

Alla gick hem...

I och med svårigheter att uppdatera igår natt så kommer de sista bilderna nu istället. Gänget hade tröttnat i sängen och släpade sig hem i natten. Kvar var bara Linda som ju ska sova här till fredag.






Morgonens citat:
"All my life, whenever it comes time to make a decision, I make it and forget about it."
- Harry S. Truman -

Slött i Tv-soffan



Kvällens citat:
"Repetition does not transform a lie into a truth."

- Franklin D. Roosevelt -

Goda våfflor och bra dokumentär

Dokumentär på SVT som Linda förespråkade tog vid under våffelätandet. "Det var jättegott Björn", berömde vi. "Jag vet" svarar han.




Kvällens citat:
"When you play, play hard; when you work, don't play at all."
- Theodore Roosevelt -

Våffeldags

Björn gräddade våfflor till oss alla medan Filip och Fredrik startade sitt race mot Vita huset.




Kvällens citat:
"I believe, and I say it is true Democratic feeling, that all the measures of the government are directed to the purpose of making the rich richer and the poor poorer."
- William Henry Harrison -

Förortsungar

I väntan på att valvakan skulle börja begav vi oss en sväng ut i Sundsvall.






Kvällens citat:
"I cannot expect to perform the task with equal ability and success."
- Martin Van Buren -

Lindas ankomst

Efter House dök Linda upp.




Kvällens citat:
"One man with courage makes a majority."
- Andrew Jackson -

House pause

En självklarhet på tisdagskvällar är ju House M.D såklart.





Kvällens citat:
"Duty is ours, results are God's."
- John Quincy Adams -

Amerikanska flaggan

Pynta och fint ska man ha till det amerikanska valet... Frida och Sara är stolta över sina hemagjorda flaggor=)



Björn letar efter en egen bild... och blev jättenöjd med sin Palin.



Kvällens citat:
"If men were angels, no government would be necessary."
- James Madison -

Goda hambugare

Mera bugare, innan valvakan sätter igång=)



Kvällens citat:
"Never trouble another for what you can do for yourself."
- Thomas Jefferson -

Maten

Hamburgardax!!!






Kvällens citat:
"In my many years I have come to a conclusion that one useless man is a shame, two is a law firm, and three or more is a congress."
- John Adams -

Ankomsten

Nu börjar vi vår valvakekväll!!!  Redan kul=)



Cause It's election night, oh what a night... (som Sara sjunger...)

Kvällens citat:
"It is better to offer no excuse than a bad one."
- George Washington -

Livlina, ring en vän...

Nu har vi gått igenom vårat PM och fått godkänt!!! Klart alltså. Nu är det bara tentan kvar=). Frida och jag sitter och pluggar inför den nu.

 

Missa inte vår valvaka i den här kanalen hela natten... =)


Dagens citat:
"When I took office, only high energy physicists had ever heard of what is called the Worldwide Web.... Now even my cat has its own page."
- Bill Clinton -

Simple Plan Rocks!!!

Bästa konseren någonsin... Jag, Linnéa och Malin beställde biljetter för en evighet sedan och i fredags var det äntligen dags. Efter flera timmars väntan i regn, rusk och kyla var det äntligen dags att komma in i arenan. Först spelade förbadet Zebrahead, ett band vi inte blev så förtjusta i direkt. Men sen kom dom!!! Simple Plan!!! Best concert ever liksom.=) Vilken stämmning, vilken klass, vilka hopp. Nu kan ingenting förstöra det här året. Inte ens en misslyckad C-uppsats=)



Dagens låtutdrag:
"Take my hand tonight, let's not think about tomorrow. Take my hand tonight, we could find some place to go. Cause our hearts are locked forever and our love will never die. Take my hand tonight one last time"
- Simple Plan, Take My Hand -

RSS 2.0