Dag 14: Extra jobb

I går var det personalfest på anläggningen. Först på dagen hade vi lite föreläsingar och rundvandring på anläggningen. På kvällen bjöds det på middag och live-trubadur=). Riktigt trevligt.

I dag skulle jag egentligen ha varit ledig men i stället fick jag hoppa in och jobba. Så jag och sex andra begav oss upp på toppen i morse för att skotta snö. Pust... Vi fick gå till anläggningens alla stugor och se så att det var skottat och snyggt. Framåt två var vi klara och fick åka ner och äta lunch.
Men tro inte att dagen tog slut där. Nej, för efter lunch hade någon fått för sig att vi skulle flytta på ett vänkors uppe på toppen. Så upp till toppen bar det igen. Vi hackade is och hällde varmt vatten på det där jäkla vändkorsen, men det rubbade sig inte en millimeter. Efter att vi hade fått loss alla sladdar från lastpallarna som vändkorset stod på och hackat bort all is runt så kunde vi äntligen flytta vändkorset de där två jäkla meterna. Då hade vi stått där och hackat i över tre timmar. Hoppas nu att han som bestämmer blev nöjd...

Gårdagens bilder:

Vår avdelningschef fick gå upp på scen och hålla allsång tillsammans med kvällens trubadur...


Philip i rampljuset...

Dagens citat:
"I have not lost my mind - it's backed up on disk somewhere."

Dag 12: Slappar helg

I dag är det en slappardag. Precis som i går. Vi har varit lediga hela helgen så vi passar på att ladda batterierna innan vi börjar jobba på riktigt.
I går kväll gick vi ut med våra rumskompisar. Först till några grannar, som också jobbar på Branäs, där det var förfest. Sedan drog vi vidare till ett ställe som kallas Tempo2. Där var det drag om man säger så. Det var kul att träffa lite folk, även fast det var svårt att prata med någon i och med den höga musiken.

I dag har vi tagit det lungt, varit och handlat lite, sett på film. I morgon ska vi ha företagskickoff, eller vad det kallas. Då ska vi få mer personal information (vilket är mycket behövligt i och med att vi hittills knappt vet någonting) och så ska vi få åka igenom hela anläggningen tillsammans så vi lär oss hitta och så. Kan bli kul. På kvällen ska det bli middag och grejer. Så upp i ottan i morgon och sen sätter säsongen fart.


Dagens citat:
"When you make a mistake, admit it. If you don't, you only make matters worse."
- Ward Cleaver -

Dag 10: Kallt

I dag har jag och resten av min grupp, (alltså de andra som också ska sköta gondolliften) provkört Gondolen. Vilket innebar att vi var ute nästan hela tiden, hela dagen, i 22 minusgrader. Jag fryser fortfarande.
Men jobber verkar roligt, så det blir nog bra. Det finns olika rutiner för utkörning och inkörning av gondolerna och det gäller att hålla koll på alla knappar och instrument. Vi sprang runt i gondolgaraget och knuffade på alla vagnar som fastnade. Hoppas bara inte att något fryser fast... Det här kan bli kul.

Dagens bild:
mat
I kväll blir det wok med kyckling till middag...


Dagens citat:
"Free advice is worth the price."
- Robert Half -

Dag 9: Utbildning

I dag har jag varit på utbildning av gondolen. Det här blir spännande. Om man säger så att det finns en hel del lampor i kontrollrummet och man ska helst se till att de alla lyser grönt... Och vet man inte vad felet är ska man ropa på hjälp. Det är ungefär vad vi har lärt oss hittills, ropa på hjälp =). Men det verkar väldigt kul, fast lite läskigt samtidigt... Men i morgon fortsätter utbildningen så då ska vi få trycka och testa att köra liften själva. Åk med du som törs...

Dagens bild:
emmis
Emma sköter kökstjänsten på sin lediga dag...


Dagens citat:
"A poet who reads his verse in public may have other nasty habits."
- Robert Heinlein -

Dag 8: Som en vanlig dag

I dag har jag försökt få lite julstämning genom att kolla på Sunes jul. Det känns inte som att det snart är jul, men förhoppningsvis kommer den känslan på julafton.
Annars har vi mest tagit det lugnt i dag. Jag gjorde lita vardagliga sysslor på förmiddagen, dammsög och tvättade lite. Sen slutade Emma ganska tidigt så vi har slappat tillsammans ett tag. Gick ut en sväng för att posta vykort.

Imorgon börjar min utbildning för liften. Ska bli spännande. Undra vad det är man ska göra och vad man behöver kunna?

Dagens bild:

Emma gör en snöängel i snön…


Dagens citat:
"When you win, say nothing. When you lose, say less."
- Paul Brown -

Dag 7: Vackra vinterdag

I morse började jag nio med lite mer teori inför skoterkörkortet. Efter att vi fått lite fler instruktioner var det dags för teoriprovet. Och jag klarade det, skönt. Sen var det bara uppkörningen kvar. Då fick vi åka runt i en bana två gånger för att visa att vi kunde köra. Sen var det klart, så nu får jag köra skoter!!!

Dagens bild:

Varken soligt eller mulet, men ganska fint ändå...


Dagens citat:
"I don't know why we are here, but I'm pretty sure that it is not in order to enjoy ourselves."
- Ludwig Wittgenstein -

Dag 6: Plugga körkortsteori...

I dag har jag haft körkortsteori hela dagen. Har suttit framför en projektor och haft två körkortslärare som försökt få in allt som en skoterförare behöver veta under en livstid på en enda dag.
Får se hur det går på provet imorn... Och körprovet sen... Ajajaj. Läskigt värre. Nu är min hjärna i alla fall fullproppad med information så jag hoppas att allt sitter kvar imorgon när vi ska köra.




Dagens citat:
"After I'm dead I'd rather have people ask why I have no monument than why I have one."
- Cato the Elder -

Dag 5: Kyla

I dag har jag varit ute och gått. Jag letade mig ut i skogen tillsammans med min kamera för att ta lite kyliga bilder. Det är fortfarande dåligt med snö men nu verkar det bli kallare i alla fall.
I morgon ska jag till anläggningen och börja min utbildning för att ta skoterkörkort. Kan bli kul. Och svårt...

Dagens bilder:





Dagens citat:
"I told the doctor I broke my leg in two places. He told me to quit going to those places."
- Henny Youngman -

Dag 4: Här bor vi...

I dag var jag förbi affären... igen. Köpte mjöl så nu har jag kunnat baka pepparkakor också. Tänkte vi kunde drick glögg och äta lite pepparkakor i soffan ikväll...

Dagens bilder:

Här bor vi...

Knappt någon snö som synes...

Hall, Emmas och mitt rum, köket och det gemensamma tv rummet...


Dagens citat:
"The brain is a wonderful organ. It starts working the moment you get up in the morning and does not stop until you get into the office."
- Robert Frost -

Dag 3: Vilsen i affären

I dag var jag nere på Coop för att handla lite mat. Det värsta när man är ny på ett ställe och ska gå och handla är att man inte hittar det man ska ha. Jag vet inte hur många varv jag gjorde i den där affären, men om det finns bevakningskameror lite var stans så borde de som kollar igenom filmerna undra vad jag sysslade med.
Till slut var jag i alla fall färdig och väl hemma hade jag bara glömt lite. Jaja, det tar vi imorgon.
Efter det blev det lite julbak. Jag gjorde Rocky road som blev väldans gott.

Sedan kom den fjärde tjejen som ska bo i vår lägenhet förbi. Hon lämpade av lite av sina grejor för att sedan komma tillbaka på söndag. Men vi hann prata en stund och hon verkar trevlig.

Dagens bild:
g
Julgranen är pyntad...


Dagens citat:
"Most people are good. They may not be saints, but they are good."
- Jimmy Wales -

Dag 2: Emmas första dag

I morse skulle Emma hämta ut sina skidor klockan åtta vid skiduthyrningen. Så vi gick upp tidigt för att var ute i god tid.
Väl där var det massa folk som fick sina skidor rätt inställda.
Efter att Emma begett sig till personalrummen för att ansluta sig till de andra som skulle gå skidkursen begav jag mig hem igen för att packa upp och få lite ordning.
Dagens bild:

Emmis i skiduthyrningen
Emma med sina skidor...


Dagens citat:
"The beginning of knowledge is the discovery of something we do not understand."
- Frank Herbert -

Dag 1: Ankomsten

Nu har syrran och jag äntligen kommit fram. Åkte hemifrån strax efter ett och anlände till Branäs vid sju. Förutom en liten miss efter Karlskoga körde vi inte fel en enda gång.
Hittade våra nycklar vid receptionen och åkte vidare till Sysslebäck för att hitta vårat boende. Efter ivrigt letande efter en pizzeria som vi hade som enda riktmärke hittade vi rätt.
Vi bor i en lägenhet på andra våningen. Där bor vi tillsammans med två andra tjejer, men än har bara den ena kommit. Emma och jag bor i ett rum och de andra tjejerna i det andra. Sedan har i ett rymligt gemensamt kök och ett vardagsrum med en trivsam soffa.

I morgon börjar Emma sin utbildning, jag är ledig några dagar så jag hinner styra lite. Ska försöka lägga ut lite bilder då och då.
Här är dagens bild...

emmis
Emma på sin nybäddade säng...


Dagens citat:
"We're supposed to be perfect our first day on the job and then show constant improvement."
- Ed Vargo -

Måndag, Tisdag, Branäs

Snart är det dags, nu är det strax dags. På onsdag bär det av. Mot Branäs. Har varit hemma i Katrineholm i helgen och packat. Fy vad saker vi ska ha med oss. Och antagligen kommer vi att glömma någonting...
Nu har jag också lyckats få igång mitt internet på min Mac! Perfekt! Skönt att allt funkar som det ska när man ska iväg.


Dagens citat:
"The here and now is all we have, and if we play it right it's all we'll need."
- Ann Richards -

RSS 2.0